tiistai 28. lokakuuta 2008

38. Vanhasen neljas vaalitappio

Hei, kivasti taalla pikku lomalla menee! Muutama sana illan ratoksi viela kunnallisvaalien tuloksesta.

Jollen aivan vaarin muista, nama olivat jo neljannet perakkaiset vaalit, jolloin keskustan aanimaara putosi puheenjohtaja Matti Vanhasen puheenjohtajakaudella edellisista vaaleista. Vanhanenhan paasi sattumapuoluejohtajaksi ja samalla paaministeriksi Anneli Jaatteenmaen kompastuttua Matti Mannisen fakseihin. Eivatpa silloin keskustan vahvat miehet Kaariainen ja Pekkarinen olleet yhtaan Annelia auttamassa - tasivatpa vain olla samassa juonessa demareiden kanssa paaministeria kaatamassa; demarit ja Lipponen halusivat kostaa Jaatteenmaelle demareiden karsiman kirvelevan vaalitappion v. 2003.

Vanhanen nakyi listanneen - kun puoluesihteeri J. Korhonen on "kateissa" - tamankertaisen vaalitappion syita, mutta eipa Matin mieleen yhtaan juolahtanut Topi Sukari, KMS ja vaalirahoitussotku, joka oli mielestani suurin syy kepun vaalitappioon; Vanhanen ei nayta oppivan mitaan!

Nyt jo on melko selvaa, etta keskusta tulee haviamaan myos seuraavat eduskuntavaalit kokoomukselle ja demareillekin. Talloin Vanhasen ura paaministerina on ohitse.

Kuten keskustan varapuheenjohtaja Rasinkangas naytti tanaan sanoneen, keskustan ministerit tulisi vaihtaa. Kepulaiset ministerit ovat jo kaikki ikaloppuja Lehtomakea ja Kiviniemea lukuun ottamatta. Nelikosta Vayrynen,Pekkarinen, Anttila ja Hyssala kaikki ovat jo yli 60-vuotiaita! Kiviniemi on ollut hyvin nakymaton ministeri ja samaa taytyy sanoa jatkuvasti "mammalomalla" olevasta Lehtomaesta.

Kimmo Tiilikaisesta tullee kohtapuolin keskustan uusi puoluesihteeri ja han saattaisi olla vahvoilla myos seuraavaksi puheenjohtajaksi Vanhasen jalkeen.

Tallaista pienta "spukuloorailua" taalla palmujen alla illan pikku hiljaa hamartyessa ja yoelaman kutsuessa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Vanhasellahan on tulossa vielä se naisseikkailun hovioikeuskäsittely. Asia, mikä olisi jo unohdettu tulee taas tapeetille.

Ei varmasti nosta Vanhasen osakkeita kepun konservatiivisemmin ajattelevissa piireissä.